barth groep

EEN DAG UIT HET LEVEN VAN XANDER: HARDWARE ENGINEER BIJ BARTH

Xander is 27 jaar oud, woont in ’s-Gravendeel en is nu zo’n 3.5 jaar in dienst bij Barth Industrial Automation. Hij is begonnen in de paneelbouw, maar klom al snel naar de functie van hardware engineer. Ondertussen volgt hij de opleiding elektrotechniek, waar hij in 2023 zijn diploma voor hoopt te behalen.

In dit blog neemt Xander je mee in zijn dagelijkse werkzaamheden. Wat maakt zijn functie zo uitdagend? En hoe ziet een gemiddelde dag er voor hem uit?

Dit is een dag uit het leven van Xander, hardware engineer bij Barth.

Foodmate & Barth Groep

Met een afgeronde HBO-opleiding in de richting van commerciële scheepvaart op zak kwam Xander tot de conclusie: eigenlijk wil ik helemaal niet gaan varen. Via een detacheringsbureau kwam hij vervolgens bij een gewaardeerd partner van Barth terecht, Foodmate.

“Ik ben bij Foodmate begonnen als servicemonteur. Nadat ik met mijn opleiding elektrotechniek was gestart, bleek dat ik binnen de muren van Foodmate niet de groei kon doormaken waar ik naar op zoek was. Zij hebben mij vervolgens in contact gebracht met de Barth Groep. Zo kwam ik bij Industrial Automation terecht als paneelbouwer. Hier heb ik de basis van het vak geleerd. Al snel kon ik doorgroeien naar mijn huidige functie van hardware engineer,” legt Xander uit.

 

Hardware Engineer

Als hardware engineer ontwerp je besturingssystemen voor elektrotechnische installaties en realiseer je de benodigde tekeningen. Het maken van calculaties en zorgen voor tijdige bevoorrading van benodigde materialen behoren ook tot je takenpakket.

“Naast het maken van een passend ontwerp en zorgen voor de juiste voorraden heb je ook veel contact met de klant. Daarnaast ben je regelmatig in de werkplaats te vinden bij de paneelbouwers. In de praktijk kan het nog wel eens voorkomen dat een ontwerp aangepast of passend gemaakt moet worden, ook hier ben je verantwoordelijk voor. Het is dus echt een mooie afwisseling van werken achter de computer, bellen met klanten en leveranciers en daadwerkelijk rondlopen in de werkplaats,” vertelt Xander.

Xander achter zijn bureau
Xander voert paneelcontrole uit

Teamplayer

Als hardware engineer ben je ook een echte teamplayer en werk je met verschillende collega’s samen. “Eigenlijk heb ik met alle collega’s wel te maken, met de ene wat meer dan de ander. Je overlegt bijvoorbeeld met software engineers over het maken van bepaalde keuzes in het ontwerp, bent nauw in contact met de projectmanagers en inkopers voor tijdsbewaking en voorgang van projecten en natuurlijk met de paneelbouwers, om instructies te geven en te overleggen over de implementatie van jouw ontwerp. En heel soms komt het zelfs voor dat je in contact bent met monteurs op locatie, waar de besturingskasten uiteindelijk geïnstalleerd worden,” legt Xander uit.

 

Uitdaging

Binnen je functie als hardware engineer is er alle ruimte voor ontwikkeling en uitdaging. “Het uitdenken van een compleet nieuw systeem vind ik het leukste aan mijn werk. Iets bedenken wat er nog niet is. Dat brengt soms uitdagingen met zich mee, vooral in tijden met tekorten aan producten en lange levertijden. Het is dan de kunst om toch te blijven bouwen. Je wordt gedwongen om oplossingsgericht te blijven denken. En als je dan een product naar volle tevredenheid van de klant oplevert, geeft dat echt voldoening,” vertelt Xander enthousiast.

 

Tips van Xander

Denk je dat een baan als hardware engineer iets voor jou is? Xander geeft je een aantal handige tips: “Het is heel relevant om werkervaring op te doen als paneelbouwer. Je leert zo super snel de kneepjes van het vak en je kunt je daarna gaan specialiseren. Bijvoorbeeld door een opleiding in industriële automatisering te volgen. Dan leer je niet alleen over hardware, maar ook over software. Door beide kanten te begrijpen kun je jouw ontwerpen en tekeningen nog beter onderbouwen! Je maakt jezelf er misschien zelfs wel een beetje onmisbaar mee,” legt Xander uit.

 

Ook hardware engineer worden bij Barth?

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in de techniek en zie je jezelf als hardware engineer samenwerken met Xander bij Barth? Vanwege een toenemende vraag van onze klanten zoekt Barth Industrial Automation ter uitbreiding van de afdeling een hardware engineer. Bekijk de vacature en neem contact met ons op.

Solliciteren hebben we gemakkelijk voor je gemaakt. Stuur gewoon een appje naar 06 – 10 93 92 17 om in contact te komen. Wie weet mogen we je dan binnenkort in onze Barth-familie verwelkomen. Technology with a Smile noemen we dat!

KOM EEN DAG PROEFDRAAIEN!

Benieuwd naar het echte werk? Kom eens een dagje meelopen met een van onze collega’s om de Barth-sfeer van binnenuit te proeven. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen.
App naar 06 – 10 93 92 17 Contact

Kom een dag proefdraaien
Kom een dag proefdraaien

KOM EEN DAG PROEFDRAAIEN!

Benieuwd naar het echte werk? Kom eens een dagje meelopen met een van onze collega’s om de Barth-sfeer van binnenuit te proeven. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen.
App naar 06 – 10 93 92 17 Contact