barth groep

SOLLICITATIETIPS VAN ONZE HR-AFDELING

Ben je benieuwd naar hoe de sollicitatieprocedure binnen de Barth Groep precies in z’n werk gaat? Onze HR-collega’s Maxime en Lisette geven je in dit blog ‘een kijkje achter de schermen’. Ook geven ze je wat handige tips. Over de beste voorbereiding, welke vragen je tijdens het eerste gesprek kunt verwachten en meer. Zo solliciteer je goed voorbereid bij Barth!

 

Solliciteer hoe jij dat wilt

Bij de Barth Groep houden we niet van lange sollicitatieformulieren. Daarom hebben we solliciteren gemakkelijk voor je gemaakt. “Je kunt het contactformulier op de website invullen, of een e-mail sturen. Ook zijn we bereikbaar via WhatsApp en staan we je graag telefonisch te woord,” legt Lisette uit.

 

Jouw CV in de technische sector

We houden van kort en krachtig: probeer je CV maximaal één A4 lang te maken met de meest recente informatie. Daarnaast vinden we het ook leuk om te lezen waar je in je vrije tijd mee bezig bent!

Houdt er rekening mee dat een CV waar we niet de meest recente informatie op kunnen vinden, lastig te beoordelen is. Wil je graag opvallen? Dat kan op vele manieren, bijvoorbeeld door je motivatiebrief en/of je cv er anders uit te laten zien dan de rest.

Tip: let op slordige spellingsfoutjes! 

 

Voorbereiden op je eerste gesprek

Een eerste sollicitatiegesprek kan erg spannend zijn. Logisch, maar echt niet nodig vinden wij. “Vaak denken sollicitanten dat een eerste gesprek bestaat uit eenrichtingsverkeer, wij stellen de vragen, jij geeft antwoord. Wij zien het eerder als een kop kennismakingskoffie met elkaar drinken. Voel je dus vrij om vragen te stellen. Het is ook helemaal niet gek om die voor te bereiden en mee te nemen. Niet alleen jij hoeft jezelf te bewijzen”, legt Maxime uit. 😉

Tip: een verzorgde uitstraling en een zelfverzekerde handdruk doen veel!

 

Deze vragen kun je verwachten tijdens jouw sollicitatiegesprek

Een goede voorbereiding is het halve werk. Toch weet je nooit zeker welke vragen je tijdens een sollicitatiegesprek kunt verwachten. “Natuurlijk gaan we niet alles verklappen, maar we gaan je zeker vragen waarom jij denkt een toegevoegde waarde te zijn voor de Barth Groep. Daarnaast zijn we ook erg benieuwd naar wat jij van ons als werkgever verwacht”, vertelt Lisette.

Tip: weet van jezelf waar je sterke, maar ook zeker waar je minder goede punten liggen.

 

Tijdens het gesprek

In het eerste contact heb je jezelf kort voorgesteld. Je komt vervolgens langs voor een gesprek en kennismaking. Over het algemeen is hier jouw toekomstige leidinggevende en iemand vanuit HR bij aanwezig. We vertellen je meer over de inhoud van de functie waarop je hebt gesolliciteerd en natuurlijk stellen we je een aantal vragen. Zelf krijg je ook alle ruimte om meer te weten te komen over onze organisatie en de functie.

Tip: kom op tijd!

 

Je hebt je gesprek gehad, wat nu?

We hopen natuurlijk dat het eerste gesprek voor beide partijen goed is bevallen. Als dat het geval is dan zijn er verschillende mogelijkheden. “Het kan zijn dat je uitgenodigd wordt voor een meeloopdag. Zo kun je de sfeer op de werkvloer proeven, kijken of er een klik is met je toekomstige collega’s en of de werkzaamheden bij je passen”, legt Maxime uit.

“Soms komt het voor dat we je nogmaals op gesprek laten komen, maar dan met een andere collega. Is het gesprek of de meeloopdag ook positief verlopen? Dan ontvang je van ons binnen één dag een passend voorstel en hopen we je heel graag binnen de Barth Groep te mogen verwelkomen”, vertelt Lisette.

Tip: heb je nog vragen die je tijdens het eerste gesprek bent vergeten? Stuur ons dan een appje of bel even.

 

Wij hebben jouw nieuwe uitdaging in de techniek!

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in de techniek en zie je jezelf al binnen de Barth Groep werken? We hebben uiteenlopende openstaande functies van plaatwerker tot hardware engineer en van uitvoerder of projectleider tot tekenaar. Bekijk onze vacatures en neem contact met ons op. Kun je geen passende vacature vinden? Dan ben je ook altijd vrij om een open sollicitatie te sturen.

Solliciteren hebben we gemakkelijk voor je gemaakt. Stuur gewoon een appje naar 06 – 10 93 92 17 om in contact te komen. Wie weet mogen we je dan binnenkort in onze Barth-familie verwelkomen. Technology with a Smile noemen we dat!

KOM EEN DAG PROEFDRAAIEN!

Benieuwd naar het echte werk? Kom eens een dagje meelopen met een van onze collega’s om de Barth-sfeer van binnenuit te proeven. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen.
App naar 06 – 10 93 92 17 Contact

Kom een dag proefdraaien
Kom een dag proefdraaien

KOM EEN DAG PROEFDRAAIEN!

Benieuwd naar het echte werk? Kom eens een dagje meelopen met een van onze collega’s om de Barth-sfeer van binnenuit te proeven. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen.
App naar 06 – 10 93 92 17 Contact